#achterdeschermen oktober 2017

Oktober is voor mijn gevoel echt omgevlogen. Ik vierde mijn verjaardag, wij hebben thuis verbouwd, ik startte met de post HBO voeding en diabetes en bezocht het congres sport en voeding in Papendal. Vandaag geef ik een kijkje achter de schermen bij het starten van mijn diëtistenpraktijk en wat ik zoal gedaan heb afgelopen maand.

3 oktober was ik jarig en mocht ik 27 kaarsjes uitblazen. Wij gingen een dagje naar de Thermen, shoppen in Aken en uiteten bij een van onze favoriete restaurantjes daar, echt een aanrader!

11 oktober startte ik met de post HBO voeding en diabetes om mij meer te specialiseren in diabetes en de voedingsbegeleiding daarbij. In januari ga ik een samenwerking aan met verloskundige praktijk La Vie waardoor ik vermoedelijk veel vrouwen met verstoorde bloedglucosewaarden zal gaan begeleiden. Fijn om daar dus meer over te leren!

Die week sloot ik af met het congres sport en voeding in Papendal. Erg leuk om meer te leren over de relatie tussen voeding en sportprestaties, het juiste moment van eiwit inname en praktische adviezen voor sporters. Aan het einde van de dag kwam Dafne Schippers nog langs voor een interview. Ze vertelde dat voeding voor haar heel belangrijk is, en dat zij veel waarde hecht aan pure onbewerkte voeding. Sport specifieke voeding gebruikt zij alleen als het niet anders kan, bijvoorbeeld net na een run. Erg inspirerend.

bron foto: i’m a foodie

Tijdens het congres was de lancering van het nieuwe I’m a foodie boek ‘Eet als een atleet’, geschreven door Sarai Pannekoek, Vera Wisse en Tita van der Stelt. Alle 3 sportdiëtisten. Binnenkort zal ik een review over beide boeken schrijven.

Daarbij kreeg ik een zakje I’m a foodie granola, erg lekker trouwens!

foto van Diëtistenpraktijk Lyvre.

28 september bezocht ik het koolhydratencongres in Utrecht, hier werd onder andere gesproken over het ketogeen dieet en welke effecten dit kan hebben bij diabetespatiënten, personen met verstoorde lipidenwaarden en mensen waarbij een ruim gewichtsverlies wenselijk is. Omdat ik mij hier meer in wilde verdiepen heb ik 2 weken lang ketogeen gegeten. Ondanks dat het extreem lijkt, het nauwelijks eten van koolhydraten, vond ik het goed te doen. Hierdoor heb ik ook een aantal nieuwe leuke recepten uitgeprobeerd waaronder vegetarische ‘kip’ kerrie met bloemkoolrijst en courgette lasagne, een paar van dit soort recepten zal ik binnenkort delen op www.lyvre.nl.


Ik ben druk bezig met het afronden van de aanvragen van de zorgcontracten en mij aan het verdiepen in administratie en dergelijke. Daar komt toch behoorlijk wat bij kijken, de opstart van een praktijk. Maar tot nu toe vind ik het allemaal super interessant en leerzaam & naast dit alles moest ik natuurlijk ook gewoon werken ik het ziekenhuis.