Alles waar je ogen van gaan sprankelen moet je doen

Ik weet eigenlijk niet of ik nog iets toe moet voegen aan de titel van deze post. Gewoon doen waar je ogen van gaan sprankelen, gewoon doen wat je leuk vind. Ik vind het leuk om te bloggen, om te fotograferen en te schrijven, maar ik doe het eigenlijk niet veel meer. Soms iets te perfectionistisch geweest, te druk met het huishouden, de dieren, mijn zoontje en mijn werk. Maar eigenlijk is het zonde, om dat wat je leuk vind niet meer te doen, gewoon omdat je geen ‘tijd’ hebt. Daarom wil ik vanaf nu meer tijd vrijmaken om te kunnen bloggen en schrijven voor Lyvre. Gewoon rustig beginnen, zonder al te veel verplichtingen en schrijven voor de fun. Sommige oude lezers van lyvre.nl weten dat ik al eerder geblogd heb op deze site. Ik ben misschien ruim 4 jaar geleden deze site begonnen om recepten te delen die ik maakte tijdens verschillende foodchallenges (een maand lang vegetarisch, veganistisch, volgens de voedselzandloper ect.). Ik deed dit tijdens de opleiding voeding en diëtetiek. Ik vond het leuk om verschillende voedingspatronen uit te proberen en het leek mij leerzaam om ook echt te ervaren hoe het is om zo te eten. Tijdens mijn minor ondernemen ging ik verder met de blog en kwam ik in contact met verschillende PR bureau’s. Ik mocht naar etentjes, tripjes, boeklanceringen en dergelijke. Super leuk, maar gewoon niet te combineren met mijn afstuderen. Daarbij kwam dat ik stiekem een beetje perfectionistisch ben en 90% van de foto’s die ik maakte niet goed genoeg vond, dus dan publiceerde ik dat hele artikel niet. Omdat ik een beetje door een moeilijk en lastige fase ging waarin ik vooral heel veel worstelde met wat ik nu precies wilde met mijn diploma voeding & diëtetiek, mijn werk en privé leven ben ik gestopt met bloggen. Ik heb toen alles verwijderd en mijn blog blanco gelaten. Ik heb hier en daar wel eens wat content geplaatst en met de lay-out gespeeld, maar verder niets.

dsc_0183-2
Nu voelt het de juiste tijd om er weer iets mee te doen, maar wel een beetje in het kader van mijn toekomstplannen. Het plan is, wanneer de verbouwing van de salon klaar is om het geven van schoonheidsbehandelingen, massages en voedingsadvies te combineren met bloggen over onderwerpen die hierbij aansluiten. Zo kun je artikelen verwachten over voeding, gezonde recepten, beauty en leefstijl. Ik vind het leuk om over deze onderwerpen te schrijven en ik hoop dat dat later ook interessant is voor de bezoekers van mijn salon. Wanneer de salon klaar is, geen idee. De ruimte is helemaal geïsoleerd, de muren zijn gestuukt en geverfd. Nu moet de vloer er nog in, verwarming en inrichting. Ik hoop dat ik dit alles kan realiseren binnen nu en één jaar, maar het liefst zo snel mogelijk. Ik werk nu in het ziekenhuis en dat blijf ik ook doen tot ik genoeg klanten heb om er van te kunnen leven, mijn pensioen en verzekeringen te kunnen betalen en een beetje kan sparen. Wanneer dat is, misschien pas over 10 jaar, maar dat maakt niet veel uit. Maar voor nu ga ik doen waar mijn ogen van gaan sprankelen, dus ik ga nog even verder met schrijven!

dsc_0179
dsc_0188Naast facebook, kun je Lyvre nu ook volgen op Instagram. Hier plaats ik foto’s van de recepten die ik maak. Wie weet zie ik je daar!

L i e f s    L y n n
b o d y    &    b e a u t y s a l o n    L y v r e