Interieur inspiratie van Pinterest

Stiekem ben ik een beetje Pinterest-verslaafd. Waar een ander het nieuws leest, vrienden een app’je stuurt of Facebook checkt, kijk ik altijd even op Pinterst. Ik word zo bij van de plaatjes die voorbij komen. Ik kijk dan vooral naar interieur, kleding, fitness motivatie, recepten en lifestyle plaatjes. Ik volg een aantal personen die precies dat delen wat ik leuk vind, waardoor mijn ‘start-pagina’ altijd vol staat met inspiratie en toekomstige DIY projecten of gerechten die ik nog maken wil.

Ik vind het leuk om mijn interieur projecten/mijn ‘i want that so badly’ plaatjes te delen van Pinterest. Misschien motiveert het delen van mijn interieur wishlist ook tot het daadwerkelijk ondernemen van stappen om het zo te krijgen. Maar eerst natuurlijk vriendlief overhalen dat het van levensbelang is mij zo’n schattige katten-tipi te maken en richting bouwmarkt te rijden om een lading steigerhout in te slaan!

Een steigerhouten eettafel
Ik vind steigerhouten tafels super mooi en ik zit letterlijk te kwijlen als ik bij iemand op bezoek kom die zo’n mega tof ding heeft staan. Helaas zijn die tafels mega-duur en duurt het waarschijnlijk 50 jaar voordat ik genoeg geld heb er een te kopen. Om het een beetje budget te houden wil ik de eettafel zelf proberen te maken. De eettafel die wij nu hebben heb ik al een keer wit geverfd. Nu is het idee om het blad eraf te halen en steigerhouten planken erop te doen. Voìla, nieuwe tafel, vrouw blij.

bron afbeelding: zwaartafelen.nl


Steigerhouten salontafel
Zou het net zo iets zijn als een tattoo, als je er één neemt, wil je er nog een… en nog een. Nou het lijkt mij dus heel erg mooi om van hetzelfde hout ook een salontafel te maken. Dan twijfel ik alleen nog een beetje tussen helemaal van hout, of de salontafel wat wij nu hebben oppimpen door er steigerhouten planken op te maken, de pootjes af te zagen en er industriële wielen onder te zetten. Ik weet niet of alle mannen zo zijn, maar voordat ik zoiets gedaan krijg of mag doen is er eerst een half jaar aan onderhandelingen vooraf gegaan. Minimaal. Dus, i keep on dreaming.

De muren verven
Na ongeveer een half jaar tobben welke kleur ik wil, denk ik dat ik voor groen en zandkleur ga. Wij hebben nu grijs en samen met de vloer en de bank doet mijn interieur mij een beetje denken aan 50 shades of grey. Omdat ons huis best donker is, hoop ik dat het door een nieuwe kleurtje een beetje lichter wordt. Ik wil gaan voor de 2e kleur in de woonkamer, en de 6e kleur in de bijbouw. Wat ik mooi vind aan dit pallet is dat het grijs ook de kleur van onze vloer is. Het pallet is afkomstig van design seeds, een site waar ze super inspirerende kleuren palletten hebben.

bron afbeelding: design-seeds.com


Een tak met 
hangende planten
De laatste tijd ben ik geïnspireerd door het gebeuren; botanisch wonen. Je hele huis volduwen met leuke plantjes, ik vind het echt geweldig! Op Pinterest kwam ik dit tegen; een tak met daaraan verschillende planthangers. Ik vind dit een heel leuk idee voor het achterraam, die nu heel erg kaal is.

bron afbeelding: trendspanarna.nu