Carrière switch?

Ik heb het laatste jaar veel geworsteld met wat ik nu écht wilde; ik werkte als zelfstandige, als diëtiste voor een zorgorganisatie (waarbij ik huisbezoeken deed en verschillende spreekuurlocaties had) en daarnaast werkte ik voor de universiteit. Omdat ik het de laatste tijd erg druk heb gehad en zwanger ben van ons tweede kindje, heb ik mijn werk als zelfstandige op een lager pitje gezet. Inmiddels heb ik de knoop doorgehakt en ondanks ik het werken als zelfstandige erg leuk vind, is het voor mij op dit moment niet rendabel dit te combineren met mijn werk in loondienst en mijn gezinsleven. Ik ga dus stoppen met het geven van consulten, maar ik blijf wel recepten schrijven en delen op deze site, www.lyvre.nl, want dat is wat ik altijd super leuk heb gevonden.

In 2011 startte ik met de opleiding voeding en diëtetiek, ik vond koken super leuk en voeding mega interessant. Ik was 21 jaar en ik had geen flauw idee wat ik ‘later’ wilde. Waarom ik uiteindelijk voor de opleiding koos weet ik niet meer precies, maar waarschijnlijk omdat ze tijdens de open dag pannenkoeken aan het bakken waren (ik bedoel, liefde gaat door de maag toch?). Ik was vlak voor mijn opleiding gaan samenwonen met mijn vriend en ik leerde voor het eerst koken. Want helaas heb ik geen romantisch verhaal over een moeder die ik altijd hielp in de keuken en dat de liefde voor eten/koken er met de paplepel is ingegoten. Mama kon vroeger nog geen gehaktbal maken en ik had een meterslange lijst van dingen die ik niet lustte. Mijn vader kookte bijna altijd en had wel een paar signature dishes zoals de mokkataart van opa en erwtensoep zoals oma die altijd maakte, maar echt leren koken had ik niet. Mijn kookcarrière begon dus echt bij niveau nul, wat soms resulteerde in hilarische/dramatische creaties (aardappeltaartjes die op met-behanglijm-gevulde-tieten leken of een potje tomatensaus dat ontplofte waardoor de hele keuken van ons huurhuis onder kwam te zitten), maar soms ook uitkeerde op echte successen die wij nu nog steeds regelmatig maken (zoals pittige maïsburgers en mijn befaamde worteltaart).

Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik koken echt heel leuk vond en at ik telkens als een soort challenge een maand lang volgens een bepaald voedingspatroon; bijvoorbeeld een maand lang vegetarisch of zonder gluten. Omdat ik hierdoor een aantal nieuwe recepten ontdekte en hier veel vragen over kreeg, startte ik een Facebook pagina. Hier kreeg ik zo veel leuke reacties op dat ik een blog begon. In 2015 studeerde ik af als diëtiste en na mijn afstuderen wist ik dat ik zwanger was van ons zoontje Xavi. Mijn blog en carrière als diëtiste kwamen hierdoor op een lager pitje te staan, tot ik in 2017 een tijdelijke baan als diëtiste kreeg in het ziekenhuis. Dit vond ik erg leuk en uiteindelijk startte ik ook als zelfstandig diëtist.

Een echte carrière switch, dat weet ik nog niet, maar voorlopig vind ik het leuk het bloggen weer op te pakken. Ooit hoop ik heel goed te worden in foodfotografie, wil ik mijn eigen kookboek schrijven en zou ik met mijn eigen foodtruck op een festival willen staan, dat is ook écht een bucketlist-ding. Maar voor nu vind ik mijn baan in loondienst nog te leuk en mag ik over 1,5 maand al met zwangerschapsverlof.

Ik kijk nu al uit naar de tijd die ik dan (hopelijk) heb om allerlei nieuwe recepten uit te proberen en aan de slag te gaan met mijn camera! Tot snel.

Liefs Lynn