Vandaag is mijn lievelingsdag en lievelingsontbijt

Toen wij de babykamer aan het inrichten waren en ik op internet naar inspiratie voor een muurtekening zocht, kwam ik een aantal Winnie the Pooh citaten tegen. Echt jongens, Winnie the Pooh is misschien wel een van de meest inspirerende kinderfiguren die ik ken. Een van mijn favoriete citaten van dit beertje gaat als volgt: Knorretje vraagt aan Winnie the pooh ‘Welke dag is het?’ en Winnie the pooh antwoord: ‘Het is vandaag, mijn lievelingsdag’.

Zo moeten wij het leven ook wat vaker zien. Of het nu maandag, dinsdag, woensdag of zondag is, jij maakt zelf een feestje van je dag. Leef vandaag alsof het jouw lievelingsdag is en geniet van elk moment, dat moet ik ook vaker doen! Om mijn lievelingsdag helemaal goed te beginnen maakte ik een van mijn lievelingsontbijtjes. Ik zeg één van mijn lievelingsontbijtjes, want mijn favoriete ontbijt is een wafel met fruit. Echt, dat kan ik iedere dag eten. Maar goed, ik dwaal een beetje af, terug naar vandaag en naar dit super lekkere recept voor kwark-pannenkoeken. Ontbijten met pannenkoeken vind ik echt een feestje, het voelt een beetje als verjaardagsontbijt. Deze pannenkoeken zijn gemaakt van volkoren granen en kwark en zo lekker om van iedere ochtend een feestje te maken. Ze zijn gezonder dan normale pannenkoeken omdat ze gemaakt zijn met hele granen (= meer voedingsstoffen) en kwark (= meer eiwit, waardoor je langer een vol gevoel hebt).

Je kunt ze pimpen zoals je zelf wilt, met verse frambozen, aardbeien, bananen, kwark, pure chocolade, kokossnippers en noem maar op. Stiekem is het versieren van de pannenkoeken het leukste en ik kan niet wachten tot Xavi oud genoeg is om dat soort dingen samen met mij te doen. Over een paar dagen wordt hij al 10 maanden, jeetje wat gaat de tijd snel. De dagen worden nu steeds drukker, maar ook steeds leuker. Ik vind het geweldig dat hij nu met de pot mee kan eten en ik probeer hem steeds verschillende smaken te laten ontdekken zodat hij later (hopelijk) een gemakkelijke eter gaat zijn. Ik merk wel dat hij nu bepaalde voorkeuren gaat krijgen en dat hij zure smaken maar niets vind. Als hij een mandarijntje of framboos eet die wat zuur is trekt hij zo’n grappig gezicht en zwaait hij met zijn armpjes. Maar zo stoer als hij is, blijft hij toch proberen en na een paar hapjes vind hij het toch wel lekker.

Vanochtend kon ik dan ook rekenen op hulp tijdens het opeten van deze overheerlijke pannenkoeken! Oh en jongens, alleen al het maken is een feestje. Dankzij het vanille extract loopt het water je al in de mond tijdens het bakken!

De ingrediënten zijn voor een stapeltje pannenkoeken (zoals op de foto’s) en denk ik genoeg voor 2-3 personen als je er ook nog voldoende vers fruit bij eet.

Ingrediënten 
– 75 gram boekweitmeel
– 75 gram volkorenmeel
– 200 gram magere kwark
– 100 gram melk
– 1 ei
– 1 theelepel vanille extract
– een snufje zout
– olie om in te bakken

Bereiden
– Meng alle ingrediënten in een grote kom en roer goed door.
– Verwarm wat olie in een koekenpan en doe per pannenkoek twee volle eetlepels beslag in de pan, dan wordt het een leuk formaat om te stapelen.
– Verdeel het beslag een beetje met de achterkant van de lepel en bak de pannenkoeken in ongeveer 2/3 minuten helemaal gaar.
– Stapelen en versieren met chocolade en vers fruit!

De frambozen, maar ook de pannenkoeken van vandaag zijn helemaal goedgekeurd door mijn proefpersoon!

L i e f s    L y n n
b o d y    &    b e a u t y s a l o n    L y v r e